Георги Савчев

поезия

Литературен клуб - 20 години! | съвременна българска литература | азбучен каталог

 

         Георги Савчев е роден на 5 март 1984 год. в София. Завършва Националната Априловска гимназия, профил "Литература и журналистика". Понастоящем е студент във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Журналистика".
         Първата си литературна награда "Златен Пегас" получава през 1995 год. През 2000 год. получава специалния приз в литературния конкурс "Наръчник за илюзии", а през ноември 2002, 2003 и 2005 година е сред отличените автори в Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев". През 2003 е носител на първата награда в националния конкурс за есе на издателска къща "Анубис" на тема "Литературата, в която ще се събудим", а през 2004 - на трета награда на Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев". През 2005 получава трета награда и в поетичния конкурс "Алтерика" на Национално сдружение "Алтер-натива".
         Негови стихове и текстове са публикувани във вестник "СЕГА", "Литературен вестник", в-к "Софийски университет", "SMS поезия 2005", и четени по Българското национално радио и радио TSR. Есето му "Когато песента ти докосва Създателят" звуча в специално предаване на чуждоезиковите секции на Радио TSR, преведено на над 15 езика ( английски, френски, немски, руски, арабски, гръцки, хърватски и др.) от международните редакции. Георги Савчев е един от първите български автори, публикували свои произведения в рамките на виртуалния проект на организацията на писателите и поетите от Централна и Източна Европа "local minds".
         През януари 2006 излезе и първата му книга със стихове "кристина".

г1998-2018 г. Литературен клуб. Всички права запазени!

 

Литературен клуб [електронен вестник и виртуална библиотека]